Bli en Lions och gör skillnad

Lions bygger på frivilligarbete

Att bli medlem i en Lionklubb ger dig möjlighet att arbeta lokalt, nationellt eller internationellt. Du får nya vänner i ett nätverk av Lionsmedlemmar. Du lär dig att hålla i projekt som gör samhället bättre för dem som bor där och har roligt på samma gång.

Nedan är exempel på vad lionmedlemmar runtom i världen kan berätta om sina erfarenheter som medlemmar i en global organisation.

Samhällsservice

”Du ser glädjen i människors hjärtan och de tackar dig, och ett barns leende. Det är allt detta som får dig att inse att du gjort något för din hemort.”
Viv Grater, Sydafrika

”Bara för den glädje jag känner i hjärtat och för de tjänster vi gör för dem som är mindre lyckligt lottade är jag verkligen stolt över att vara med i Lions.”
David Mutayisa, Uganda

Roligt och kamratskap

”Vi är inte bara Lions, vi är inte bara vänner…vi är som en familj.”
Karen Piper-Taylor, Trinida

”Det är roligt att hjälpa människor. Och när man kan träffa mer än en människa är det mycket roligare.”
Jeff Gans, USA

Ledarfärdigheter

Det finns oändligt många möjligheter till personlig utveckling. Jag får använda och utveckla mina talanger inom PR, men jag lär mig också att vara aktiv på ett styrelsemöte.”
Brindisi Chan, USA

”Att jag fått möjligheten att bli ledare i lionklubben har motiverat mig att bli mer ordningssam. Det är som att leda ett eget företag.”
Keith Gaydosh, USA

Bilda nätverk

”Vi samlar människor med olika bakgrund så att vi kan samarbeta med ett enskilt projekt. Och genom att göra det tjänar vi vår hemort, och vi tjänar världen.”
Gary Wong, USA

”Vi har allt från läkare till skollärare och byggnadsarbetare. Det är ett brett urval av människor som hjälper vår klubb att växa och göra många olika saker.”
Jennifer Mahnic, USA

Internationella tjänster

”Det ger oss ett fantastiskt tillfälle att samarbeta som två länder och dela samma projekt.”
Greg Edgelow, USA

”Det som lockade mig till Lions istället för en annan grupp är det globala. Det är etablerat och det är vad jag söker efter.”
John Thomas King, USA

Familjevänligt

”Hela familjen kan vara lionmedlemmar. Alla kan vara med, för det är egentligen vad samhället är – det är allihop.”
Denise Lum, USA

Möjligheter för unga människor

”Vår högskoleklubb ger mycket belöning och det är väldigt spännande för det är en mycket unik organisation. Vi har både ett internationellt och ett lokalt fokus.”
Kjerstin Owren Myre, Norge

Medlemsformer

Välja den medlemsform som passar dig

Lionklubbar består av olika sorters människor i samhällen nästan överallt i världen. Därför erbjuder vi flera sätt att bli medlem – och att hjälpa. Lions clubs erbjuder frivilligprogram för tonåringar, collegestudenter, barn, vuxna och familjer.

  • Vanligt medlemskap: Är du intresserad av frivilligprogram, samhällsservice och att göra världen till en bättre plats att leva i? Lions Clubs International (LCI) erbjuder samhällsmedborgare möjlighet att arbeta frivilligt tillsammans i en lokal grupp. Medlemmar förväntas uppfylla medlemskraven, t.ex. betala de avgifter som klubben och LCI fastställer. Ta första steget på väg mot medlemskap i dag – kontakta en lokal klubb och be att få bli inbjuden till ett möte.
  • Familjemedlemskap: Söker du speciella frivilligprogram och -aktiviteter som du kan genomföra tillsammans med familjen? Familjemedlemskap tillåter släktingar att utföra frivilligarbete tillsammans till en lägre avgift. Familjemedlemmar måste uppfylla medlemskraven, bo i samma hushåll och tillhöra samma klubb. Barn kan inte bli medlemmar men kan delta i Lejonungeprogrammet som ger barn under tolv år möjlighet att bygga upp en livslång hängivelse att hjälpa andra. Om mer än en medlem av din familj går med i en klubb, säg till dem att gå med som en familjeenhet.
  • Studentmedlemskap: Våra frivilligprogram för studenter gör att du lär känna nya vänner – och samtidigt hjälper andra i samhället. Som studentmedlem är avgiften reducerad. Om du går en utbildning och är mellan 18 och 30 år kan du säga till klubben du går med i att du vill dra fördel av studentmedlemsprogrammets avgiftsrabatt.
  • Leo-till-lionmedlemskap. Om du är en nuvarande eller tidigare leoklubbsmedlem mellan 18 och 30 år, utnyttja möjligheten till avgiftsrabatt och fortsätt utföra frivilligarbete med Lions Clubs International … som lionmedlem!

 

Kontakta medlemsansvarig i distriktet

3 + 3 =

Translate »

Pin It on Pinterest

Dela detta