I en anmärkningsvärd samarbetsanda har Lions klubbarna Lions Kalmar och Lions Kalmar/Skälby, med stöd från Lions hjälpfond, Småland Blekinge Innebandyförbund, och föreningen CL-98, med ekonomiskt stöd från Special Olympics Sverige gjort det möjligt skicka parasport innebandylaget CL98 Tigers till Special Olympics 2024 i Östersund. Denna resa markerar inte bara en betydande prestation för laget utan även en dröm som blir verklighet för de tolv spelarna och två ledarna som representerar laget.

CL98 Tigers, ett lag bestående av unga vuxna killar och tjejer, har genom sitt engagemang och sin passion för innebandy visat att sporten är mer än bara ett spel; det är en plats för tillhörighet, utveckling och erkännande.

  • “För vissa i laget är innebandyn är deras enda sociala sammanhang där de får betyda något, utvecklas och växa på sina egna villkor,” säger lagets ledare Lasse Johansson.

Med en speluppsättning av 4 mot 4 (3 utespelare och en målvakt) är laget väl förberett för de utmaningar som väntar i Östersund 1, 2 och 3:e mars.

CL98 Tigers och dess ledning är tacksamma för det överväldigande stödet och ser fram emot att dela med sig av sina erfarenheter och framgångar från Special Olympics 2024.

De välkomnar alla som är intresserade av att följa deras resa och hoppas att deras äventyr får fler att vilja pröva på glädjen inom parasporten.

Om CL98 Tigers

CL98 Tigers är ett parasport innebandylag baserat i Kalmar, dedikerat till att främja sport och gemenskap bland unga vuxna killar och tjejer med unika förutsättningar. Genom innebandy erbjuder de en samlingsplats för personlig utveckling, social integration och en meningsfull fritid

Bild på kapten Joakim Lantz i intervju under slutspelet i Växjö 2023, Joachim Johansson i bakgrunden

Klicka på bilden för en intervju med Joakim i P4 Kalmar

För mer information, kontakta:

Lasse Johansson ledare CL98 Tigers

e-post: lasse.johansson@vivamedia.se, tel: 072-9658800

Joakim Lantz Lagkapten CL98 Tigers e-post: joakimlantz@telia.com

Lars Wibre ordförande CL98 e-post: lars@kvarnstaden.se, tel: 073-204 99 74

Mats-Åke Tunelid Distriktsguvernör Lions 101S e-post: mtunelid@outlook.com, tel: 070-949 64 64

Stefan Franzén Småland Blekinge innebandyförbund e-post: stefan.franzen@innebandy.se, telefon: 036-34 54 64

Linnéa Björndahl | Chef Special Olympics & Evenemang e-post: linnea.bjorndahl@parasport.se. tel: 08-699 62 75

Translate »

Pin It on Pinterest

Dela detta