Mat till Ukraina

Håll hungern borta

Behovet av livsmedel är stort till flyktingar och behövande i Ukraina. Här kan de Lionsklubbar som vill vara med göra en insats. Livsmedlen transporteras till Ungern där de paketeras om till matlådor och som sedan transporteras in i Ukraina av Katolska Caritas och Ung Ref Kyrkan i samarbete med Ungerska och ukrainska Lions. Där delas dessa ut på de olika hjälpstationer som dessa har.

Vi samarbetar med ICA Maxi i Helsingborg. Vi köper in hela pallar med olika livsmedel och hygienartiklar av dem och de ordnar så att allt lastas på Långtradare. Varje bil lastas med 33 pallar förnödenheter, ca 20 ton vilket ger ca 60 000 portioner DVs 4 000 personer får ett mål mat om dagen i 15 dagar. Varje bil innehåller: olika pastasorter, grönsakskonserver, socker, pås-soppor, matolja, bönor i tomatsås, havregryn, ris, tvättmedel, schampo/tvål, hygienartiklar, mm. Dvs hållbara livsmedel.

Komplett bil kostar SEK 391 580 dvs en pall kostar SEK 11 860 (snittpris)

Vill ni vara med och köpa in så skicka beställning till:

lions@xek.se  Örjan Magnusson LC Romeleåsen. 

Där anger ni antal pallplatser som ni beställer. Ni får därefter en faktura på pallplatserna och när det är betalt går beställningen in och transport iväg. Detta gör att ni inte skänker pengar till en annan klubb utan ni köper varan från ICA men LC Romeleåsen administrerar köpet. Det går även att ange en summa i stället för pallpriset. Totalt 33 pallar.

En klubb gör mycket men 10 klubbar gör 10 gånger mer

Translate »

Pin It on Pinterest

Dela detta