Lions ambulansprojekt       

 – Ett samarbete mellan Lions Club och Hoppets vingar

Lionsvänner!
 Vi vill informera om att en ambulans köpts in och efter erforderliga reparationer nu är på väg till Ukraina.

– Lördag natt lyckades tyvärr några ligister krossa sidorutan och slå ett hål i framrutan vilket är polisanmält. Trots detta kunde den ukrainska föraren påbörja färden mot Ukraina. Detta har fått stor uppmärksamhet från allmänheten som uttalat sina sympatier för Lions och Hoppet Vingars arbete med insamlingen för att köpa in ambulanser till Ukraina.

Destinationen är ett sjukhus endast 3 mil från fronten. Detta sjukhus har skickat oss en officiell ansökan om en ambulans.

Vi vill tacka för donationer från MD, LC Råå, LC Löddeköpinge, Hoppets vingar Sweden samt från privatpersoner. Detta har gjort att en ambulans kunnat köpas in och insamlingen för att köpa in ytterligare ambulanser kan fortsätta.

Än en gång tackar vi för ert stöd för ambulansprojektet och återkommer med mer information när väl ambulansen kommit fram till Ukraina och i arbete.

Vi kommer fortsatt att söka medel från våra zon- och distriktsklubbar, sponsrande företag och från allmänheten. Målet är att kunna leverera fem ambulanser inom ett år. Nu har vi nått det första delmålet.

Uppdatering 2023-07-18:

Nu är ambulansen på plats i Ukraina!

Efter det tråkiga sabotaget med bilens rutor kunde Igor Levtseniuk i Dubno göra ett utbyte till ett pris av 100 € och Mykola Dovbnia köra vidare till Druzhkivka.

– Elena Gryadushcha som är president i Lions Club Svyatogorsk inte långt från Druzhkivka berättar att de också supportar sjukhus i området.

 Delvis p.g.a. sabotaget i Lödde fick avfärden av ambulansen mycket stor uppmärksamhet och sympati från allmänheten i sociala medier och genom en ganska stor artikel i Sydsvenskan. Resultatet blev också att bidrag från allmänheten strömmade in på projektets swishkonto.

Arbetet fortsätter nu med att få in pengar till projektets konton så att nästa ambulansinköp kan genomföras så fort som bara möjligt.

 Swish 123 572 40 59

Bankgiro 690-5418

För projektgruppen
Lions Club Löddeköpinge

VLP Carl-Gustav Olofsson

Translate »

Pin It on Pinterest

Dela detta