Lions Clubs distrikt 101S har hållit höstens, och versamhetsårets första, distriktmöte.

Vi träffades i ett soligt Hörby och räknade in drygt hundra deltagare. Förmiddagen tillbringades till större delen med ett trevligt program hos LC Hörby och deras Loppislada i Älvdalen, Hörby. Det förevisades olika delar av vad klubbar och distriktet jobbar med just nu. Vi fick också en del kultur till livs i form av en kort konsert som gavs av elever från musikskolan i Hörby.

Dagens förhandlingar hölls under eftermiddagen i Georgshillskolan

 

Foto: Valter Kroon, LC Älmhult

Efter inledande fika så kunde vi få se ett av de tält som Lions och MSB skickar till katastrofområden runt om i världen. Inom kort kommer vi troligen att ännu en gång tömma vårt lager i Kristinehamn för att undsätta familjer som blivit hemlösa p g a jordbävningen i Marocko.

Innan LC Hörby öppnade för allmänheten fick vi tillfälle att titta in i Loppisladan. Vi gladdes åt att se den goda ordningen och det stora sortimentet man kan erbjuda kunderna.

Foto: Valter Kroon, LC Älmhult

Foto: Valter Kroon, LC Älmhult

Foto: Valter Kroon, LC Älmhult

När vi anlände till Georgshillskolan fanns Narkotikahund Skåne på plats med Louise och Annika som hundförare. Hundarna Lexie och Felix var ivriga att visa vad de kan och med hjälp av “ampuller” som avger samma dofter som riktig narkotika visade ekipagen upp hur sökarbetet går till.

 

Vårt distriktsmötet inleddes med inmarsch med svenska fanan och nationalsången.

Några av distriktets delegater uppmärksammades genom utdelning av utmärkelser innan själva förhandlingarna startade.
Rita Rendik, som outtröttligt stöttar sin Anders, hedrades genom att tilldelas en Melvin Jones Fellow. MJF är Lions Clubs finaste utmärkelse och ges till personer som gjort betydande insatser för Lions eller samhällets bästa. Rita har, även hon, haft en betydande roll i allt biståndsarbete för Ukrainas folk.
Bengt Törn, som nyligen valts till 2Vice Distriktsguvernör fick sitt märke som visar att det är han som har uppdraget.

Foto: Valter Kroon, LC Älmhult

Foto: Valter Kroon, LC Älmhult

Lena Malmström med Fabulous Fidelie från VM i Herning. Foto: Roland Thunholm

Foto: Valter Kroon, LC Älmhult

Under en av punkterna på mötet delade Tomas Persson, LC Sjöbo, ut Sveriges Lions Bragdlejon till den kvinnliga mottagaren av årets utmärkelse.
Parasportaren Lena Malmström, som var förhindrad att delta vid utdelningen på Lions Riksmöte, fick istället ta emot utmärkelsen på vårt distriktsmöte. Tillsammans med hästen Fabulous Fidelie har hon på bara några år placerat sig i toppen bland svenska pararyttare i dressyr. Nu siktar hon på medalj i Paralympics i Paris.

Under mötet redovisades förra årets resultat i form av värdet på hjälpinsatserna som klubbarna i vårt distrikt gemensamt åstadkommit. Förutom reda penga så har klubbarna försökt att värdera sitt bistånd i form av arbete och skänkta saker. Som bland annat sjukvårdsmateriel och kläder, även om de ofta bara värderats till en bråkdel av vad nya saker skulle kostat.

Translate »

Pin It on Pinterest

Dela detta