• Inlägg från Växjöbladet/Kronobergaren

Internationella studenter påskpyntade Växjö city

  • Uppskattad tradition med Leo Club Växjö

Internationella studentföreningen LEO Club Växjö bidrar med påsk-stämning till Växjö city. I samarbete med Växjö Citysamverkan delar studenterna ut färgglatt påskris till butikerna.

  • Totalt besöker vi 50 platser i city, berättar Evy Törnqvist och Nora Sjöstedt från Lions Club Växjö Dacke respektive Leo Club Växjö.

Påskhelgen står nu för dörren och för att höja påsk-stämningen i Växjö city så har Växjö Citysamverkan tillsammans med LEO Club Växjö delat ut påskris till citybutikerna. LEO Club Växjö är en internationell studentförening som är knuten till Lions.

  • LEO står för ledarskap, erfarenhet och omtanke. Föreningen vill engagera ungdomar till att utveckla ledarskapskvalitéer genom att delta i samhällsaktiviteter. LEO Club Växjö har funnits i sex år och medlemmarna är mellan 18 och 30 år, berättar Evy Törnqvist på Lions Club Växjö Dacke.

På plats i Växjö city för att dela ut påskriset fanns en skara studenter från vitt spridda platser i världen. Det var Shanjeeda Bultana Khanam från Bangladesh, Cloris Jiaya Qiu från Kina, Alana Kulczak från Tyskland och Nora Sjöstedt hemmahörande i Sverige.

  • Kul att få bidra till påskstämningen och påskfirandet, tyckte kvartetten.

För Shanjeeda var det påskris-premiär.

  • Ja, det är första gången, men dom andra har berättat om traditionen och hur det går till med påskris-utdelningen.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Dela detta